Top 10 curiozități despre baloanele cu heliu

Baloanele multicolore au fost un atribut esențial al oricărei petreceri pentru copii de multe decenii încoace. Astăzi, baloanele din latex și folie decorează ceremoniile de deschidere, petrecerile tematice, diverse evenimente semnificative: nunți, aniversari, zile de naștere și multe altele. În același timp, puțini oameni știu câte lucruri interesante despre baloane s-au păstrat în istorie. Din selecția noastră veți afla despre zece cele mai uimitoare curiozități.

Istoria apariției și evoluția baloanelor


Cele mai vechi descrieri ale "strămoșilor" baloanelor moderne au fost găsite în cronicile antice din Karelia datând încă din secolul al XII-lea. Se spune că în acele vremuri, aproape fiecare familie avea baloane făcute din piele de tauri, de balene și, de asemenea, din intestine de porc. La ce serveau acestea - nu se știe.
Primul balon de cauciuc umplut cu hidrogen a apărut la Londra la începutul secolului al XIX-lea. Inventatorul ei este celebrul fizician Michael Faraday. Omul de știință a făcut balonul cu mâna, modelându-l, literalmente, dintr-o masă de cauciuc.
Produsele din cauciuc de înaltă densitate, asemănătoare ca aspect cu modelul modern, au început să fie produse, la fel, la Londra începând cu 1847.
În 1889 au apărut primele baloane în Statele Unite, iar în 1912, antreprenorii de acolo au inventat și lansat baloane în formă alungită.

Un decor periculos

Astăzi, când baloanele sunt umflate cu heliu inert, desigur, nu se poate vorbi despre vreun pericol. Dar nu a fost mereu așa.
La sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, baloanele erau o curiozitate, oamenilor le plăceau foarte mult, astfel autoritățile din diferite orașe le foloseau adesea pentru a decora evenimentele festive stradale. Așa a fost până în 1922, până când a apărut un caz în Statele Unite, în care o persoană a fost rănită. Una dintre sărbători era împodobită în mod tradițional cu ghirlande de baloane umplute cu hidrogen, lucru obișnuit la acea vreme. Dar s-a întâmplat ceva și toate decorațiunile au explodat. După acest incident, hidrogenul nu a mai fost folosit pentru a umple baloanele.

Lovitură hipersonică


Această curiozitate despre baloane, poate fi recunoscută ca una dintre cele mai interesante. Nu mulți oameni știu că dacă balonul este străpuns, acesta va provoca formarea unui impact hipersonic real. Când apare o gaură minusculă în balon, aerul din acesta începe să iasă cu o viteză care depășește bariera sonică. Acesta este ceea ce provoacă și bubuitura puternică, de la care adesea tresărim.

Compozițiile aeriene sau Aerodesign-ul


Ideea de a face figuri din baloane a apărut, acum 92 ani, sau mai exact în anul 1931. Neil Tillotson a creat primul balon de latex, care ar putea fi nu doar rotund, ci și alungit, iar din acestea puteau fi răsucite diferite figuri. Dar adevărații monștri de aer au început să fie creați abia la începutul secolului al XXI-lea. Așa că unul dintre centrele comerciale din Singapore a fost decorat cu o figură a unui robot făcut din baloane. Pentru fabricarea sa, a fost nevoie de aproximativ 80 000 de baloane, care au fost combinate de 50 de oameni timp de două zile. Această compoziție este considerată cea mai mare din lume.
sursa: https://singaporerecords.com/largest-single-sculpture-made-of-balloons/

Artă din baloane


Meșteșugarii care au o gândire out-of-box pot crea nu doar roboți din baloane. Cel mai popular designer aerodinamic din lume este americanul Larry Moss. Opera sa este asociată cu crearea de copii ale capodoperelor de sculptură și pictură din baloane. Lumea este deja surprinsă de compoziții aeriene precum „Mona Lisa", „Nașterea lui Venus", „American Gothic" și multe altele.

Zborul

Nu, nu este vorba despre călătoria cu baloane cu aer cald, ci despre zborul pe legături de baloane cu heliu obișnuite. Există în lume și astfel de curajoși-experimentatori.
Recordul mondial pentru înălțimea cucerită pe o grămadă de baloane din latex îi aparține englezului Ian Ashpole. În 1987, a reușit să zboare la o înălțime de 3000 de metri atârnat de o grămadă de 600 de baloane cu heliu, fiecare cu diametrul de 90 cm. Sportivul s-a întors la sol cu parașuta, pentru că la o asemenea înălțime "dispozitivul" său zburător improvizat a explodat.
Sportivul extremal din SUA Jonathan Trappe zboară nu în înălțime, ci în lungime. Din 2010, zboară regulat pe un scaun de care este legat baloane. Primul său zbor a fost făcut peste Canalul Mânecii. Pentru a-l pune la cale, sportivul a avut nevoie de 54 de baloane mari (diametru de 2 metri) toate umflate cu heliu. Bărbatul a petrecut 1,5 ore în aer și a parcurs o distanță de aproximativ 100 km. În 2013, Trapp a traversat Alpii în același mod. Dar încercarea de a traversa Atlanticul nu i-a reușit încă. În 2013, sportivul a început "călătoria" agățat de o legătură de 375 de baloane, dar din cauza vremii nefavorabile, a fost nevoit să întrerupă zborul. Desigur, J. Trappe nu se va opri aici.

O tendință nouă a tineretului din Europa

Indiferent de ce îl amuză copilul... dar dacă te face să vrei să mergi la un concert de muzică clasică, atunci așa să fie! Cine a venit cu ea nu se știe, dar experiența, după cum se spune acum, a devenit virală și s-a răspândit rapid în rândul tinerilor europeni. Adolescenții au început să participe la concerte de muzică clasică, luând cu ei două baloane. În timpul unui concert, le-au pus pe urechi pentru a mări volumul sunetului.

Recordul de lansare a baloanelor cu heliu spre cer


Cea mai masivă lansare de baloane cu heliu spre cer a avut loc în Anglia în anul 1994. Premiera desenului animat „Aladdin" a fost marcată de o acțiune atât de grandioasă. Aproximativ 2000 de persoane au participat la lansarea baloanelor din Parcul Disneyland. În acea zi, 1 592 744 de baloane au fost lansate spre cer.

Cine va găsi baloanele – va fi premiat


Acest caz uimitor a avut loc în Rusia, în orașul Cherkasy. Câțiva adolescenți, plimbându-se pe malul râului au găsit un set de baloane cu o scrisoare atașată, în care oamenii cereau să scrie la adresa indicată în scrisoare, dacă legătura de baloane va fi găsită. Băieții tocmai asta au făcut. S-a dovedit că o pereche de tineri căsătoriți din Germania au lansat baloanele în ziua nunții. În semn de recunoștință, familia fericită a trimis un pachet mare cu cadouri spre Cheboksary.

Și ultima curiozitate interesantă despre baloanele din latex


Baloanele lansate spre cer pot atinge o înălțime de aproape 5 km, dar acolo, din cauza temperaturilor prea scăzute, latexul își pierde plasticitatea și izbucnește. Bucățile de baloane cad la pământ, dar acest lucru nu dăunează naturii: latexul este biodegradabil. Mai mult, s-a observat că atunci când pătrund în corpul animalelor cu bucăți de alte alimente, rămășițele de baloane nu dăunează nici sănătății animalelor.
V-a plăcut acest articol? Nu uitați să îl împărtășiți și cu prietenii de pe rețelele de socializare ☺

Alege categoria

Ai nevoie de mai multe informații?
Lasă-ne telefonul, iar noi iti oferim o consultatie absolut gratuit
©BonBalon - Livrare baloane cu heliu si decor in Chisinau
Toate drepturile rezervate
facebook baloane cu heliu bonbalon.md
Instagram baloane cu heliu bonbalon.md